Observatory

 Η εταιρεία δημιουργήθηκε για να κάνει ακριβώς όπως υποδηλώνει το όνομα της. να εξετάσει ιδέες, φέροντας τις καλύτερες στη ζωή και το κάνει αυτό με επιτυχία, για λίγο περισσότερο από πέντε χρόνια τώρα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών, παρέχοντας διαδικτυακές και ψηφιακές λύσεις που δημιουργούν νέες ψηφιακές αγορές .

Η εταιρεία χειρίζεται τις περισσότερες από τις δραστηριότητές της εντός αυτής. Σε αυτό περιλαμβάνονται τέτοια θέματα από απλές καθημερινές διεργασίες μέχρι σχεδιασμό ιστοσελίδων και πλατφορμών και από SEO σε μάρκετινγκ, διαφήμιση και πολλά άλλα. Η ομάδα αποτελείται από άκρως καταρτισμένα και καινοτόμα άτομα, συναθροισμένα υπό το πρίσμα μιας ακατάπαυστης δημιουργικής «φαγούρας». Αυτή τη στιγμή η εταιρία διαχειρίζεται δύο επιτυχημένα έργα, την atyourservice, μια ηλεκτρονική αγορά υπηρεσιών και το foody, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για παραγγελίες τροφίμων και ροφημάτων.

Και τα δύο προγράμματα ήταν και είναι εξαιρετικά επιτυχημένα, με την ομάδα να λαμβάνει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο InBusiness για την καλύτερη νέα εταιρεία το 2014 (AtYourService) και το  βραβείο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου  για  καλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα το 2016 (Foody).

 

Πιο συγκεκριμένα, η AtYourService είναι μία εξαιρετικά επιτυχημένη διαδικτυακή αγορά για υπηρεσίες. Περιλαμβάνει πάνω από 200 διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών, από υδραυλικούς, φωτογράφους, μέχρι δασκάλους και δικηγόρους. Είναι ουσιαστικά μια αγορά δύο όψεων που επιτρέπει στους πελάτες να ζητούν υπηρεσίες και στους επαγγελματίες να υποβάλουν  σχετικές προσφορές. Επί του παρόντος, περισσότερες από 2000 αναρτήσεις για Υπηρεσίες τοποθετούνται κάθε μήνα, ενώ η πλατφόρμα εξακολουθεί να αναπτύσσεται σε μηνιαία βάση.

Το δεύτερο πρόγραμμα, το Foody, είναι μια διαδικτυακή κινητή πλατφόρμα για διαδικτυακές παραγγελίες τροφίμων και ροφημάτων. Ξεκίνησε το 2015 και από τότε αυξάνεται σταθερά και γρήγορα, ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες. Η εταιρεία εκτιμά ότι πριν από το τέλος του 2017 , περίπου το 20% όλων των παραγγελιών στην Κύπρο για παράδοση & επιτόπου λήψη, θα γίνεται διαδικτυακά, μέσω foody.

Μέγεθος επιχείρησης

10+
full time

Supports

Από την αρχή, ο στόχος της επιχείρησης ήταν να κτιστεί μια νεοφυής εταιρεία παρόμοια σε θέματα εταιρικής κουλτούρας και δομής με τις καλύτερες νεοφυείς εταιρείες στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Βερολίνο.   Για τον λόγο αυτό, η υποστήριξη που έλαβε ήταν ευρέως παρμένη από πόρους διαθέσιμους στο εταιρικό περιβάλλον των  νεοφυών σκηνών σε όλο τον κόσμο. 

Για παράδειγμα, ένα  VC Term list γραμμένο σε απλή αγγλική γλώσσα χρησιμοποιήθηκε για να γίνει κατανοητό ποια είναι τα πρότυπα χρηματοδότηση για νεοφυές επιχειρήσεις καθώς και δομές παρόμοιων εταιριών, κτίζοντας την  εταιρεία αναλόγως .

Όσον αφορά οικονομικά ζητήματα, για να ξεκινήσει η πρωτοβουλία Ideas2life, πραγματοποιήθηκε επένδυση ύψους περίπου 300.000 ευρώ , αποτελούμενη από ένα κεφάλαιο επιχορήγησης ευρωπαϊκών καινοτομιών ύψους 70.000 ευρώ, με το υπόλοιπο ποσό να επενδύεται από τα μέλη της ομάδας.

Ευκαιρίες και σχέδια για το μέλλον

Τροφοδοτούμενη από τη δεύτερη επιτυχία τη, η εταιρεία αναπτύσσεται επίσης γρήγορα . Ο στόχος της ομάδας είναι να ξεκινήσει και μια νέα παγκόσμια νεοφυή εταιρία εντός του 2018. Το Ideas2Life φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο. Με θετικές προβλέψεις για το 2017 και μια εισερχόμενη παγκόσμια προσπάθεια  στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων, τα πράγματα σίγουρα φαίνατε να πάνε καλά. 

Πα γίδες και προκλήσεις

Υπό το πρίσμα της έλλειψης πόρων και της μη διαθεσιμότητας κεφαλαίων που διακρίνουν το οικοσύστημα της  Κυπριακής σκηνής για νεοφυείς επιχειρήσεις , η επένδυση ύψους 300.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε αντιπροσωπεύει ένα αξιοπρεπές κεφάλαιο εκκίνησης. Ο στόχος αυτής της αρχικής επένδυσης ήταν και εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ισχυρών επαναλαμβανόμενων πηγών εισοδήματος που πληρώνουν για τους μισθούς των μελών της ομάδας και χρηματοδοτούν τις εργασίες των ευρύτερων προγραμμάτων της. Ουσιαστικά, με τη δημιουργία ενός  χρηματικού κύκλου, η ομάδα η ίδια διαβεβαιώνει την ύπαρξη της για τα επερχόμενα έργα της, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς της κυπριακής εταιρικής σκηνής για νεοφυείς επιχειρήσεις.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Φτελιάς 26, βιομηχανική περιοχή Geri 2200
(+3577) 77772250

team@ideas2life.com.cy

https://ideas2life.com.cy/