Observatory

Maddison Model Agency and Casting Company

Το Maddison Model Agency and Casting Company τα κάνει όλα. Μέσω της δημιουργία τριών μεγάλων τμημάτων,  Madison Model Management, Madison Events Organization και Madison Casting, η εταιρία παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για μοντέλα και άλλους καλλιτέχνες Συγκεκριμένα, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε θέματα όπως  διοργάνωση επιδείξεων μόδας ,  επιλογή Casting, διοργάνωση Casting & ακροάσεων , Νέες Παρουσιάσεις Προϊόντων, Φωτογραφήσεις και Δημιουργία καταλόγου, Προώθηση και παρουσίαση προϊόντων με μοντέλα,   καλλιτέχνες και χορευτές από Κύπρο και εξωτερικό, ενώ τέλος, αναλαμβάνει την εξολοκλήρου  διοργάνωση εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Μουσικών και Χορευτικών παραστάσεων .

 

 

 

Το πρώτο τμήμα της εταιρείας, δηλαδή το Madison Model Management , παρέχει στην αγορά μια σειρά ταλαντούχων ατόμων και ομάδων. Αυτό περιλαμβάνει επαγγελματίες όπως τα μοντέλα , χορευτές, ηθοποιοί, ακροβάτες και μουσικοί σε σχέση με σχεδιασμό και διοργάνωση εκδηλώσεων σε ένα ευρύ φάσμα που μπορεί ν’ αφορά από επίδειξη μόδας μέχρι τηλεοπτική διαφήμιση  και πολλά άλλα.

 

Το τμήμα  Casting προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε εταιρείες casting, διαφημιστικά γραφεία και άλλα. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες τηλεόρασης, ακροάσεις μόδας, ανακάλυψη εκπροσώπων τύπου, χορογραφία καθώς και υπηρεσίες προωθήσεις προϊόντων . Η εταιρεία διαθέτει επίσης μία εσωτερική  εκπαιδευτική υπηρεσία για υποψήφια και επαγγελματίες μοντέλα.

 

Το τελευταίο τμήμα της εταιρείας, Madison Event Planning, ασχολείται άμεσα και αποκλειστικά με  τον σχεδιασμό και την διοργάνωση εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών και ιδιωτικών πάρτι, επιδείξεις μόδας, μουσικές εκδηλώσεις, γκαλά και άλλα. Σε αυτό το κομμάτι η εταιρία λειτουργά ως ο αποκλειστικός διοργανωτής των εκδηλώσεων.

 

Μέγεθος επιχείρησης

2-10
full time

Supports

Ένα μικρό δάνειο σε συνδυασμό με ίδια κεφάλαια.

 

Ευκαιρίες και σχέδια για το μέλλον

Ο τομέας είναι μια κακή αλυσίδα από πάνω προς τα κάτω, που χρειάζεται να αλλάξει. Μια ένωση πρακτορείων  μοντέλων είναι απαραίτητη εδώ και αυτή η προοπτική θα μπορούσε να βοηθήσει την πορεία της αγοράς. Πέρα από αυτό, υπάρχουν μερικά σχέδια σε σχέση  με  επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση για ενίσχυση του τομέα. Επιπλέον, σημάδια ρύθμισης, ειδικά  στο πλαίσιο της ΕΕ θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν.  Η Maddison παραμένει ελπιδοφόρα και για τα δύο, ειδικά δεδομένου του ότι υπάρχει η αγορά και αυτή αυξάνεται γοργά. Αλλά για να καρπωθούν τα οφέλη της πρέπει να δούμε αυτές τις υποσχέσεις να γίνονται.

Πα γίδες και προκλήσεις

Για αυτόν τον κλάδο κάποιος  πρέπει να φορά πολλά καπέλα. Ως εκ τούτου, αν και ο αρχικός σκοπός ήταν για ένα πρακτορείο μοντέλων, η εταιρεία, για να επιβιώσει, εξελίχθηκε και διακλαδίστηκε για να συμπεριλάβει τρία τμήματα, αυτά των Madison Model Management, Madison Events Organization και Madison Casting .

 

Επιπλέον, η αγορά ήταν και είναι σε μεγάλο μη ρυθμιζόμενη. Υπάρχουν πολλά αμφίβολου τύπου πρακτορεία που δεν λειτουργούν με βάση τον πραγματικό σκοπό ενός πρακτορείου μοντέλου ή μιας εταιρείας Casting και αντί αυτού επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μόνο ένα είδος εισοδήματος για τον εαυτό τους. Δηλαδή, δεν αντιμετωπίζουν τα μοντέλα και τους άλλους καλλιτέχνες ως πελάτες τους, αλλά ως προσωπικό τους.  Οι περισσότεροι δε ακόμα  δεν πληρώνουν αρκετά ή ακόμη και καθόλου. Φυσικά αυτό δεν είναι του τι σημαίνει πρακτορείο μοντέλων. Οι περισσότεροι δεν είναι καν εγγεγραμμένες εταιρίες, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχομένως τον ρυθμιστικό έλεγχο. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς εταιρείες που με τέτοια μέσα είναι σε θέση να μειώσουν το κόστος τους. Αυτό σημαίνει ότι η είσοδος σε μια τέτοια αγορά είναι τότε πολύ επικίνδυνη.

 

Επιπλέον, η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει μόνο την  τραπεζική ταμειακή ροή, στερεύοντας το βραχυπρόθεσμο ταμείο της επιχείρησης, αλλά επίσης τα μεγάλα δίχτυα ενημέρωσης και παρόμοιες επιχειρήσεις που αποτελούν βασικούς αγοραστές,  αφήνουν ανικανοποίητα  τα χρέη τους για μεγάλες περιόδους. Η αγορά εξακολουθεί να ανακάμπτει και ο εγγενής χαρακτήρας του υψηλού λειτουργικού κόστους - που προέρχεται από μια μη ρυθμιζόμενη αγορά , σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να διακλαδωθεί σε πολλά επιχειρηματικά σχετιζόμενα πεδία. Σημαίνει επίσης ότι τα απότοκα της κρίσης συνεχίζονται.

 

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας. Εδώ, κάποιος πρέπει να γνωρίζει καλά τα δικαιώματα και τις ευθύνες του, προκειμένου να προστατεύσει την επιχείρησή του και αυτό πέραν του να έχει διαθέσιμη  επαρκή νομική συμβουλή.

 

Τέλος, οι κρατικές ενισχύσεις δεν είναι διαθέσιμες για τον τομέα αυτό. Όχι μόνο  σε θέματα επιδοτήσεων αλλά και στο θέμα της μεγάλης ανάγκης για τη ρύθμιση και εποπτεία του τομέα που θα επέτρεπε για ένα  καλύτερο οικοσύστημα και τις  επιχειρήσεις εντός αυτού να ανθίσουν.

 

Εάν η εταιρεία έπρεπε να τα κάνει όλα από την αρχή, ίσως θα λειτουργούσε πρωτίστως στο τομέα της διοργάνωσης εκδηλώσεων και μετά ως  πρακτορείο μοντέλων. Οι επαφές και η δικτύωση που ήταν βασικές εδώ, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα με αυτή τη διατομεακή επικάλυψη.

  

Contact information

Λεωφόρος Μακαρίου ΙΙΙ, Θέακα, τρίτος όροφος, Ft 32, 6017 Λάρνακα, Κύπρος
(+357) 7777 2252

madison@cytanet.com.cy

http://www.madisonmodels.eu