Observatory

The Art Hub Visual Arts Laboratories

Το The Art Hub Visual Arts Laboratories είναι ένα στούντιο τέχνης & σχεδίου με κύριο άξονα την παροχή εξατομικευμένων συνεδριών σε λάτρεις της τέχνης κάθε ηλικίας και ενδιαφέροντος. Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν προετοιμασία για εξετάσεις   διαπίστευσης, όπως τα μαθήματα GC καθώς και τα μαθήματα γενικού ενδιαφέροντος. Ο στόχος είναι η εκπαίδευση και ενδυνάμωση των δημιουργικών δυνατοτήτων του κάθε ατόμου. Η δημιουργική επιχείρηση παρέχει  εκπαιδευτικά εργαστήρια και δραστηριότητες για μια ποικιλία από ενδιαφέροντα / ανάγκες  εντός του ευρέως φάσματος  τέχνης & σχεδίου.

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, οι ομάδες ηλικίας και ενδιαφερόντων είναι:

•             Μικροί καλλιτέχνες: ομάδες για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών – με σκοπό την καλλιέργεια  της δημιουργικότητας, φαντασίας καθώς και την ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων.

•             Προ- έφηβοι: Νέοι που ενδιαφέρονται για τη μετάβαση από την παιδική καλλιτεχνική έκφραση στην ακαδημαϊκή κατάρτιση και την τέχνη.

•             Έφηβοι: Οι έφηβοι αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους στην τέχνη και το σχεδιασμό. Υποστήριξη σε εξετάσεις Τέχνης & σχεδίου IGCSE και GCE A '.

•             Χαρτοφυλάκιο: νεαροί και νέοι ενήλικες που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα χαρτοφυλάκιο έργων τέχνης / σχεδίου για να εισέλθουν σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη

•             Ενήλικες / χομπίστες: άνθρωποι που επιθυμούν να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους ικανότητα για δική τους ευχαρίστηση.

 

Ακόμα κι αν το The Art Hub Visual Arts Laboratories κατηγοριοποιεί τους μαθητές σε σαφείς ομάδες, η βασική φιλοσοφία επισημαίνει ταυτόχρονα την ατομικότητα και την ομαδική εργασία. Μια συνέντευξη που διοργανώνονται για κάθε άτομο ξεχωριστά, προσαρμόζει ένα μοναδικό σχέδιο εργασίας γι 'αυτούς. Ταυτόχρονα, όλοι - εκτός από την ομάδα Μικρών Καλλιτεχνών - συνυπάρχουν και εργάζονται στους ίδιους χώρους εργασίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν, να ανταλλάσσουν ιδέες, να αλληλοενημερώνονται και να συμμετέχουν σε διαφορετικές διδασκαλίες και ειδικά εργαστήρια.

 

Μέγεθος επιχείρησης

2-10
full time

Supports

Η τεχνική υποστήριξη λήφθηκε μέσω λογιστών και δικηγόρων. Εκτός από αυτό, μέσα από μια διαδικασία δοκιμής και λάθους, το The Art Hub Visual Arts Laboratories μεγάλωσε ενστικτωδώς .

 

 

Ευκαιρίες και σχέδια για το μέλλον

 

Ο δημιουργικός και πολιτιστικός τομέας είναι σκληρός. Όποιος σκέφτεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση εδώ πρέπει αρχικά να ξεκινήσει με ένα ισχυρό όραμα και πάθος για το θέμα. Είναι ένας ανώμαλος δρόμος τις περισσότερες φορές , αλλά με μεγάλες ανταμοιβές κατά μήκος του. Τα δημιουργικά άτομα είναι οραματιστές από τη φύση τους και η επιχειρηματοποίηση τους μπορεί να είναι  γεμάτη προκλήσεις και αποκαλύψεις. Έχοντας μάθει αυτό, το μέλλον φαίνεται αισιόδοξο , με διαθέσιμα διάφορα εκπαιδευτικά σχήματα που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα σημερινά πρότυπα.

Η μετατροπή της επιχείρησης σε έναν ζωντανό δημιουργικό κόμβο εξωστρεφών ιδεών, γνώσης, ενδυνάμωση και έμπνευσης δημιουργικών ατόμων είναι κοντά.

Πα γίδες και προκλήσεις

 

Η επαγγελματική βοήθεια για να σχεδιαστεί μια στρατηγική από την αρχή είναι απαραίτητη. Πρέπει να δοθεί προσοχή στις ληφθείσες μισθωμένες υπηρεσίες, καθώς ίσως οι πιο έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου στην Κύπρο δεν μπορούν να δώσουν συγκεκριμένες λύσεις, προσεγγίσεις και βοήθεια σε δημιουργικές επιχειρήσεις.

 

Επιπλέον, η πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία είναι ιδιοσυγκρασιακή. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να διευκρινιστούν οι τύποι υπηρεσιών και προϊόντων με την παραδοσιακή έννοια που πρέπει να προσφέρει ένα δημιουργικό εργαστήρι καθώς και η πραγματική νομισματική αξία αυτών.

 

Προσωπικές δυσκολίες ανήρθαν  σε σχέση με τον καθορισμό της ταυτότητας της επιχείρησης. Αν και εκπαιδευτική με την έννοια της εκπαίδευσης στη δημιουργικότητα, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να περιγραφεί σωστά και να υποστηριχθεί αυτό. Αντί αυτού συμπεριλαμβάνετε στα στούντιο τέχνης που είναι αρκετά στην Κύπρο , κάτι  που αποτελεί ελλιπές περιγραφή . Αυτό καθιστά πρακτικά δυσκολότερη την επικοινωνία του προγράμματος σπουδών, της προσέγγισης και οριοθέτησης της αγοράς .

 

Τα συμφέροντα και οι ανάγκες του κοινού σήμερα μεταβάλλονται συνεχώς και εξελίσσονται σε ουσιαστικό βαθμό με αυτό να αποτελεί πρόκληση για επιχειρήσεις κάθε είδους. Έτσι απαιτείται πολλή προσπάθεια για να συμβαδίσεις. Ειδικά δε για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα οι επιχειρήσεις του οποίου είναι εκείνους που πρέπει πρώτα να μάθουν πώς να αλλάζουν διαισθητικά τις πρακτικές τους, επαναπροσδιορίζοντας τα πεδία, τα πλαίσια και την βάση πελατών τους.

Contact information

Κυριάκου Μάτση 16α, Λευκωσία, 1082, Κύπρος
(+357) 99 011181

thearthubvisualarts@gmail.com

www.thearthub.eu