Observatory

Το Atelier 301 είναι γκαλερί τέχνης και εργαστήρι. Λειτούργει  εδώ και πέντε περίπου χρόνια. Ο ιδρυτής - ο οποίος δρα σε αυτό πεδίο  εργασίας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - ασχολείται με τη μετατροπή παλιοσίδερων και άλλων υλικών σε γλυπτά ανακυκλωμένης τέχνης .

 

Ξεκινώντας σαν κόπτης μαρμάρων και πέτρας, ο ιδρυτής, λόγω ασθένειας σχετιζόμενης με τους πνεύμονες και μέσω μιας σειράς μαθημάτων ΕΕΚ στην μεταλλουργία, μεταστράφηκε στις κατασκευές ανακυκλωμένων γλυπτών από μέταλλο και άλλα παρόμοια υλικά, όπως εξαρτήματα ποδηλάτων και εργαλεία . Η γκαλερί βρίσκεται σε ένα πρόσφατα αναβιωμένο τμήμα του παλιού ιστορικού τμήματος της Λευκωσίας - της πρωτεύουσας , μαζί με πολλά άλλα δημιουργικά και πολιτιστικά καταστήματα που έχουν μεταφερθεί ή άνοιξαν πρόσφατα εκεί. Τα έσοδα προέρχονται κυρίως από τους τουρίστες με το Atelier  301 να αποστέλλει τα έργα τέχνης του παγκοσμίως.

Μέγεθος επιχείρησης

1
full time

Supports

Καμία άλλη πέραν από την προσωπική αποταμίευση.

 

Ευκαιρίες και σχέδια για το μέλλον

    Η περιοχή έχει ανακαινιστεί με πολλή δουλειά να έχει λάβει χώρο . Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί καλλιτέχνες  βρίσκονται εδώ είναι επίσης ένα μεγάλο ατού, με την τοποθεσία στη συνέχεια, να γίνει όλο και πιο γνωστή ως καλλιτεχνικός χώρος πλαισιωμένος με καταστήματα και γκαλερί τοπικών καλλιτεχνών. Αυτή η  στροφή αρχίζει τώρα να προσελκύει περισσότερη κίνηση και προσοχή. Εάν ο δήμος το δει αυτό , το οποίο είναι πολύ πιθανό και αρχίζει να προωθεί ενεργά την περιοχή, τότε πολλά πράγματα θα μπορούσαν αποτελεσματικά να βοηθήσουν το Atelier  301 και όλα τα καταστήματα εδώ. Ουσιαστικά μετά την δημιουργία της υποδομής, το μόνο που έχει απομείνει είναι η αλλαγή στην αντίληψη μέσω προώθησης της σωστής εικόνας της περιοχής, ώστε ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να αναγνωρίσουν και να γνωρίσουν αυτήν την περιοχή για αυτό που είναι. Ένας πολύ δημιουργικός και όμορφος καλλιτεχνικός κόμβος ενθουσιωδών, ενδιαφερόντων ανθρώπων και επιχειρήσεων . Ο τουρισμός με την έννοια της περεταίρω κεντρικής αραίωσης κα άρα  τροφοδότησης  στην περιοχή, μέσω συνεργασιών με  τουριστικά πρακτορεία θα μπορούσε επίσης να ένα μεγάλο μέρος της συνολικής αναγέννησης.

Πα γίδες και προκλήσεις

Η εύρεση του σωστού χώρου που μπορεί να χρησιμεύσει τόσο ως εργαστήριο όσο και ως γκαλερί ήταν δύσκολη. Έπρεπε επίσης να βρίσκεται στη σωστή περιοχή, δηλαδή σε μια περιοχή που συχνά επισκέπτονται οι τουρίστες, καθώς η τοπική αγορά ίσως δεν είναι αρκετή για να υποστηρίξει τέτοια πράγματα. Αυτό ιδιαίτερα  δε λαμβάνοντας υπόψη τη μη επαρκή υποστήριξη για τέτοιες επιχειρήσεις, τόσο σε τεχνικά όσο και χρηματοοικονομικά θέματα. Ωστόσο, όπως και το καλλιτεχνικό έργο του Atelier  301, πρέπει κανείς να περιμένει να δει τι και πώς αναπτύσσεται κάτι πριν προβεί σε βεβιασμένα συμπεράσματα. Ο προγραμματισμός είναι καλός, αλλά πάντα πρέπει να αφήνονται περιθώρια για το απροσδόκητο, είτε αυτό είναι κακό ή καλό.

Για να καταστεί κερδοφόρα μία έννοια, δεν αρκεί απλώς να ανοίξει το κατάστημα περιμένοντας  τους πελάτες. Εκδηλώσεις και συμβάντα  πρέπει να ακολουθούνται και έτσι είναι και με τη προώθηση  ιδιωτικών - και συμμετοχή σε συλλογικών εκθέσεων. Αυτό ήταν αρκετά χρονοβόρο  στην αρχή και αν το δύσκολο μέρος έχει τελειώσει, ακόμα τέτοιες δραστηριότητες είναι άκρως σημαντικές  και πρέπει να ενασχολούνται  σχολαστικά.

Οι μεταφορές, βλέποντας πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τους τουρίστες που διαμένουν στο εξωτερικό , είναι δαπανηρές αλλά τα πράγματα καλυτερεύουν όλο και πιο πολύ καθώς εξοικειώνεσαι περισσότερο με διανομείς και πρακτικές .

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οδός Ερμού 301, 1017, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 99 323495

damsco@cytanet.com.cy