Observatory

Polina Argyrou Atelier

Το Πωλίνα Αργυρού Atelier λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια . Η καλλιτέχνης η ίδια , είναι μία γνωστή τοπική σχεδιάστρια μόδας που λειτουργεί στον χώρο της  βιομηχανία της μόδας για σχεδόν επτά χρόνια τώρα.

 

Το Πωλίνα Αργυρού Atelier ασχολείται κυρίως με υψηλή ραπτική και haul couture μόδα  συμπεριλαμβάνοντας τέτοια χειροποίητα στοιχεία όπως  δαντέλες . Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός κάθε κομματιού είναι μοναδικός με έναν καθορισμένο αριθμό τεμαχίων για κάθε συλλογή. Εκτός από αυτό, η επιχείρηση προσφέρει επίσης προσαρμοσμένες  κατά παραγγελία ενδυμασίες σε μια ευρεία ποικιλία σχεδίων και υφασμάτων.    Η επιχείρηση, πέρα από τις κατά παραγγελία εργασίες, έχει τη δική της ετικέτα με το προϊόν της να είναι διαθέσιμο σε πολλά καταστήματα μόδας λιανικής και υψηλής ραπτικής  στη Λεμεσό, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου. Οι εκθέσεις μόδας είναι απαραίτητες και το Πωλίνα Αργυρού Atelier είναι παρόν σε πολλά μεγάλα συμβάντα.

Μέγεθος επιχείρησης

1
full time

Supports

Διάφοροι μέντορες, ο σημαντικότερος από τους οποίους ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης, ένας πολύ γνωστός Έλληνας σχεδιαστής που επέτρεψε στον καλλιτέχνη να κατανοήσει καλύτερα τη μόδα, τόσο στα τεχνικά όσο και στα στιλιστικά  στοιχεία. Ο μέντορας αυτός επίσης βοήθησε την καλλιτέχνη στα πρώτα της βήματα, προωθώντας την δουλειά της.

   

Ευκαιρίες και σχέδια για το μέλλον

  Η μόδα αγκαλιάζει πραγματικά στην Κύπρο. Αν και η μεγαλύτερη ζήτηση θα είναι πάντα με τα μαζικά παραγόμενα ρούχα, υπάρχει τώρα μια αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένες λύσεις. Πέρα από τη λειτουργικότητα των ρούχων, η μόδα θεωρείται όλο και περισσότερο ως τέχνη που παράγει έργα τέχνης και αυτό επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να ενταχθούν και να γίνουν επιτυχημένοι. Περισσότεροι άνθρωποι και πιο δημιουργικοί άνθρωποι σημαίνουν επίσης μεγαλύτερη προσφορά και ανταγωνισμό, αλλά αυτό είναι ένα υγειές πράγμα, ειδικά καθώς η ζήτηση στον τομέα αυτό τροφοδοτεί την προσφορά. Όσο για την επιχείρηση, είναι ήδη σε θέση να επωφεληθεί από όλα αυτά . Αν και οι περισσότερες από τις δραστηριότητές της πραγματοποιούνται στη Λεμεσό, η αγορά παρουσιάζει θετικά σημάδια για να συμβεί αυτό σε όλη την Κύπρο και ίσως ακόμη και στην Ελλάδα και πέρα,  από την Ευρώπη μέχρι οπουδήποτε αλλού η μόδα ως τέχνη έχει ζήτηση .

Πα γίδες και προκλήσεις

Πρόκειται για έναν πολύ ανταγωνιστικό τομέα με ελάχιστα περιθώρια για σφάλματα. Πρέπει να εγγυάσαι την δουλεία σου και να είσαι πολύ  προσεκτικός σε υποσχέσεις και πιθανές συνεργασίες . Το να μάθεις να  πλοηγείσαι σε ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας, με αυτό να περιλαμβάνει οτιδήποτε από πρακτορεία μοντέλων μέχρι φωτογράφους και άλλα, ήταν και είναι κλειδί στο να καταστεί η επιχείρηση βιώσιμη. Επομένως, πριν ξεκινήσεις, πρέπει να γνωρίζεις καλά όλες τις βιομηχανίες που απαρτίζουν τον κλάδο αυτό, από το μάρκετινγκ μέχρι τη διαφήμιση, τις εταιρίες casting , τους ράπτες κλπ., έτσι ώστε να είσαι βιώσιμος και σχετικός. Το εύρημα των καλών ραπτριών καθώς η επιχείρηση μεγεθύνεται είναι πολύ δύσκολο, ειδικά εάν κάποιος θέλει να κρατήσει τα πράγματα τοπικά.

 

Contact information

Σπύρου Κυπριανού 147, Λεμεσός, Κύπρος
(+357) 96 206870

polinaargyrou@gmail.com

http://www.polinaargyrou.com